header-img

September 2020

Nieuwsbrief Stichting Kanchi

Hartelijk dank namens de kinderen van de Helpless Colony.

In onze nieuwsbrief van mei 2020 vroegen wij jullie hulp om de kinderen van het weeshuis Helpless Colony aan eten te helpen. En dat hebben jullie gedaan! Dank hiervoor. Onze stichting heeft de kinderen 3 maanden te eten kunnen geven. De problemen a.g.v. Covic-19 zijn echter nog niet opgelost. Nog steeds is een groot deel van Nepal in een lockdown. Daarom hebben wij begin september besloten het weeshuis  nogmaals van voedsel te voorzien. Ook hebben we een gasfles geleverd zodat ze kunnen koken. Deze ondersteuning is voor ons een tijdelijke maatregel totdat de situatie in Nepal weer genormaliseerd is en de directe omgeving hen weer aan eten kan helpen.

Covid-19 en onderwijs

De scholen zijn al meer dan 5 maanden gesloten. Het is onduidelijk wanneer de scholen weer open mogen gaan, maar het kan zeker nog wel 8 weken duren.
Een beperkt aantal scholen geeft online lessen. Deze zijn echter niet voor alle kinderen toegankelijk. Ze hebben namelijk een computer, een tablet of een smartphone nodig en ook een goed en stabiel internet. Veel van deze kinderen hebben hier het geld niet voor.  

Het grootste deel van de scholen is echter gesloten en de meeste kinderen krijgen daardoor helemaal geen les.
Oud wereldleiders zijn bang voor een generatie zonder onderwijs als gevolg waarvan kinderen heel jong moeten gaan werken en een slechtere toekomst tegemoet gaan. Zij hebben een brief geschreven aan de G20 (klik hier voor de brief aan de G20). Laten we hopen dat het zover niet komt.

Khrisna is vorig jaar begonnen met class 11 en zijn school geeft nu online lessen.  Khrisna had echter geen goede smartphone en internet om de lessen online te volgen. Hij heeft nu zijn buurman bereid gevonden om met hem het internet te delen, en onze stichting heeft hem een mobiele telefoon gegeven zodat hij geen achterstand oploopt. Een jaar doubleren kost meer.

Project Bright Nepal: Alisha haar gehoorbeschadiging

Alisha, een van de kinderen in het kindertehuis Bright Nepal, heeft door de tyfus van 2 jaar geleden (zie nieuwsbrief van oktober 2019) een gehoorbeschadiging opgelopen. Helaas blijkt dit ernstiger te zijn dan voorzien. Ze hoort momenteel niets en het gehoor kan alleen weer terugkomen door het laten plaatsen van Cochlear implantaten. Dit is echter een zeer kostbare operatie. Rama, de directrice van het kinderhuis, probeert sponsoren te vinden. Ook wij zoeken met haar mee en hebben Cochlear Benelux benaderd. We hopen op een positief antwoord.

Tank en schenk bij Peut

Als je tankt bij Peut in Bennebroek (Rijksstraatweg 3) kan je onze stichting ondersteunen. Van iedere liter brandstof die je tankt gaat er 1 cent naar een goed doel. Het enige dat je hoeft te doen is bij Peut tanken en bij het afrekenen je keuze voor onze stichting kenbaar te maken op het tablet bij de kassa.

Statiegeldactie Albert Heijn Hillegom

De statiegeldactie bij Albert Heijn heef bijna € 200 opgeleverd. Een mooi resultaat! We hebben ons alweer aangemeld voor deze actie van het volgende jaar. Hopelijk mogen we dan weer meedoen.