header-img

Project Barhabise

In Nepal zijn veel scholen overheidsscholen. De kinderen mogen op overheidsscholen gratis naar school. De ouders dienen wel zelf te zorgen voor het school uniform, een rugtas, schriften, tekenpapier, pennen, kleurpotloden, lesmateriaal, drinkbeker en een lunchbox. Helaas kunnen veel ouders deze kosten niet betalen waardoor de kans bestaat dat ze de kinderen thuis houden. Om dit te voorkomen zijn we in 2021 met het project Barhabise gestart.

We zijn met dit project in de regio Barhabise gestart. In deze regio heeft de plaatselijke overheid in 2021 besloten om op 15 scholen peuter en kleuteronderwijs aan te gaan bieden. De overheid beseft dat de ontwikkeling en stimulering van het brein van jonge kinderen belangrijk is voor de verdere ontwikkeling van het kind. Bijkomend voordeel van het naar school gaan van de jonge kinderen, is dat de ouders meer tijd hebben om te werken.

In 2024 starten we met een nieuw project in de regio Kapilvastu. Op een school met ruim 800 kinderen kunnen de ouders van 35 kinderen zich de school benodigdheden en uniformen niet veroorloven. Hierdoor ontstaat er onderscheid tussen de kinderen onderling. De 35 kinderen komen uit zeer arme gezinnen. Om ook deze kinderen een eerlijke en gelijke kans te bieden hebben we besloten deze gezinnen te ondersteunen met de kosten. Voor dit project werken we in Nepal samen met de lokale stichting Sunshine Social Development Organisation.

Afgerond in project Barhabise:
– Aanschaf schoolspullen voor 500 kinderen in 2021, regio Barhabise.
– Aanschaf schoolspullen voor 300 kinderen in 2022, regio Barhabise.