header-img

Project Barhabise

In 2021 zijn we gestart met een nieuw project. Project Barhabise. 

In de bergen van Nepal staan vooral overheidsscholen. Deze scholen kennen geen peuter en kleuteronderwijs. Pas vanaf 6-7 jaar gaan de kinderen naar school. In de regio Barhabise heeft de plaatselijke overheid besloten om op 15 scholen ook hier peuter en kleuteronderwijs aan te bieden. De overheid beseft dat de ontwikkeling en stimulering van het brein van jonge kinderen belangrijk is voor de verdere ontwikkeling van het kind. Bijkomend voordeel van het naar school gaan van  de jonge kinderen, is dat de ouders meer tijd hebben om te werken.

De kinderen mogen gratis naar school maar de ouders dienen zelf te zorgen  voor 12 schriften, tekenpapier, 12 pennen, kleurpotloden, een boek met alle onderwerpen die geleerd gaan worden, een tas, drinkbeker en een lunchbox. Helaas kunnen veel ouders deze kosten niet betalen en de kans bestaat dat ze daardoor de kinderen thuis houden.

Om dit te voorkomen hebben wij besloten om voor de ongeveer 500 kinderen deze kosten op ons te nemen.

In 2022 hebben we dit project voortgezet. Dit keer hebben we voor 300 kinderen schriften, pennen, tassen, drinkbekers, lunchboxen, kleurpotloden en tekenpapier gekocht.