header-img

Help kansarme kinderen in Nepal

Op dit moment bieden we ondersteuning aan kinderen in 3 projecten.

 • Kleinschalig
 • Persoonlijk
 • Betrouwbaar

95% van jouw donatie gaat naar het kind!

Steun stichting Kanchi

Geef ze een toekomst

Doneer nu

Over Kanchi

Wie zijn wij

Stichting Kanchi is opgericht in 2013. Wij zijn een kleine stichting met kleinschalige projecten en persoonlijke contacten. Door de kleinschaligheid hebben wij weinig extra kosten en komt het geld van de donateurs direct bij de kinderen in Nepal terecht.
Er zijn drie bestuursleden en een aantal vrijwilligers (zie foto’s met namen en functies).

Onze geschiedenis

Ronald en Merlin Lommerse hebben in 1999 in Nepal hun adoptiedochter Beli opgehaald. Een tijdje later lukte het om de familie van Beli op te sporen. Oma Kanchi werd met de familie gevonden in een sloppenwijk in Kathmandu. De omstandigheden in het huisje waren armoedig en de kinderen gingen niet naar school. Ronald en Merlin zijn toen gestart met het betalen van het schoolgeld voor de neefjes en nichtje van Beli. Maar zij wilden veel meer doen dan alleen déze kinderen helpen. En zo werd de stichting opgericht. De naam van de stichting is dus afkomstig van oma Kanchi, de oma van Beli, de vrouw die haar kleindochter naar het weeshuis heeft moeten brengen omdat zij zelf niet voor haar kon zorgen.

Doelstelling

De formele doelstelling zoals vastgelegd in de oprichtingsakte van de stichting is als volgt:

Stichting Kanchi heeft tot doel het ondersteunen van wezen en kansarme kinderen in Azië in zijn algemeenheid en Nepal in het bijzonder, door het uitvoeren van projecten op het gebied van onderwijs, gezondheidszorg en verbetering van de levensomstandigheden en economische positie.

Dit doen wij bij voorkeur door het financieren van de kosten voor een goede school en opleiding. Het idee hierachter is dat we hier niet alleen deze kinderen mee helpen, maar ook hun families en omgeving.

Wat willen wij bereiken

Kansarme kinderen een kans op een betere toekomst geven.

Wat doen wij

Wij financieren:

 • In drie verschillende projecten de school- en opleidingskosten van kansarme kinderen.
 • De huisvesting van een weeshuis.
 • De bouw van een klaslokaal voor kleuters

Dit doen wij in de vorm van kleinschalige projecten, en met persoonlijke contacten in Nepal.

Welke resultaten zijn er bereikt

 • 34 kinderen zitten op school
 • 6 kinderen hebben hun opleiding afgerond
 • 30 wezen wonen in een veilige omgeving

Hoe organiseren wij het

De organisatie verloopt grotendeels middels onze contactpersonen in Nepal:

 • Sanjay Lama en zijn vrouw Sushma Lama. Zij hebben zelf een aantal privé scholen in Kathmandu. Ronald kent hen al vanaf 2002. Sanjay regelt voor ons de lokale betalingen aan de diverse scholen, opleidingsinstituten en het weeshuis. Om de betalingen te doen gaan zij regelmatig langs, onderhouden zij de contacten en kunnen ze een oogje in het zeil houden voor ons.
 • Rama Koirala is de directrice van het weeshuis Bright Nepal.
 • Pashuram Yadav is oprichter van de stichting SSDO in Nepal en tevens schooldirecteur. Hij helpt ons met het project Sammaan ECD.

Regelmatig reizen er een of meerdere bestuursleden van de stichting (op eigen kosten) naar Nepal om de projecten te bezoeken. We hebben gemerkt dat dat heel goed werkt. Zo blijven we goed in contact met de mensen in Nepal en zijn we op de hoogte van het reilen en zeilen van onze projecten. Tussentijds is er regelmatig contact met Sanjay, Rama en Pashuram middels de telefoon, Whats app en Messenger.

Sushma en Sanjay