header-img

Oktober 2022

Nieuwsbrief Stichting Kanchi

In deze nieuwsbrief:

  1. Voorwoord
  2. Helpless Colony (Project Sunwar)
  3. Sunita (Project Sunwar)

Voorwoord

In Nepal kun je het hele jaar, met het hoogtepunt in de maanden juli t/m september, in aanraking komen met het dengue-virus dat knokkelkoorts veroorzaakt. Dit jaar is er een enorme uitbraak geweest dat zelfs resulteerde in het sluiten van scholen omdat vrijwel alle leraren en leraressen ziek zijn geworden. Ook de school van de kinderen van Bright Nepal moest om deze reden tijdelijk sluiten. Gelukkig gaat het met onze kinderen goed en is er niemand ziek geworden.

Helpless Colony

Al jaren ondersteunen wij het kindertehuis Helpless Colony door de kosten van het onderwijs van 4 kinderen voor onze rekening te nemen. In het huis wonen gemiddeld 16 kinderen. Onderstaande tekst, die wij letterlijk naar het Nederlands hebben vertaald,  kregen wij toegestuurd.

Hallo en Namaste, Groet van het Kindertehuis (Helpless Colony). We runnen dit tehuis sinds 2004. We begonnen dit met de visie om een ​​ondersteuning te zijn en de basisbehoeften te bieden aan de wezen en verlaten kinderen. We zijn hier vandaag en zetten de reis voort. Alle kinderen komen uit een ander deel van Nepal. Sommigen van hen kennen het gezicht van hun ouders niet eens, sommigen wisten niets van familie. Om een ​​glimlach op hun gezicht te kunnen blijven houden hebben we dus veel helpende handen nodig. Als onderdeel hiervan kwam Koen Lommerse als vrijwilliger in ons weeshuis en via hem leerden we Ronald en KANCHI FOUNDATION kennen. Stichting Kanchi die al veel kinderen in Nepal heeft geholpen, waaronder onze 4 kinderen. Stichting Kanchi heeft al 4 kinderen gesponsord voor scholing. Vanaf hier zijn al 2 kinderen geslaagd voor school met hulp van stichting Kanchi. Niet alleen school, ze hebben ons ook geholpen met voedsel en kleding toen we het moeilijk hadden. We zijn stichting Kanchi erg dankbaar voor alles wat ze hebben gedaan en hopen dat deze steun doorgaat. We zouden willen dat ze steeds meer mensen konden helpen. BEDANKT

Sunita getrouwd

Voordat Stichting Kanchi in 2013 werd opgericht, hielpen Merlin en Ronald Lommerse al 4 kinderen van 1 familie door hen naar school te sturen en ze te motiveren om school af te maken. Later hebben wij de kinderen vanuit Stichting Kanchi geholpen.

De kinderen zijn ondertussen volwassen geworden en hebben succesvol hun scholen afgerond. Sunita, met 24 jaar de oudste van de 4, ondersteunden we al sinds haar 4e jaar. Afgelopen zomer is ze getrouwd en ze heeft een prachtige bruiloft gehad.

Wij zijn trots dat wij haar hebben kunnen helpen en ze nu haar eigen weg gaat.

Wil je onze stichting financieel ondersteunen maak dan je bijdrage over op onze bankrekening NL82ABNA 0464 4771 82 of via onze website pagina: https://stichtingkanchi.nl/donaties